Loading...

Proiecte

Implementarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar a început la Școala Gimnazială „General David Praporgescu”, Câineni în anul școlar 2022-2023.

Buget alocat: 792000 lei.

Primele activități desfășurate în cadrul programului au fost cele din subcategoria 1.1. Activități MATE, anume cele de screening al copiilor și înregistrarea celor aflați în risc, care au avut loc la începutul fiecărui an școlar, în vederea actualizării grupului țintă. Pentru fiecare an școlar au fost întocmite fișe de observație, fișe de evaluare și dosare de caz pentru fiecare elev din grupul țintă. În cadrul subcategoriei 1.2. Activități de prevenire au fost desfășurate următoarele activități:

Activitate 6 – „Tot ce am nevoie pentru școală” – prin care elevii au primit ghiozdane echipate cu rechizite școlare. Până în prezent au fost distribuite 2 ture de rechizite (în anul școlar 2022-2023 și în anul școlar 2023-2024).

În cadrul subcategoriei 1.3. Activități de intervenție au fost desfășurate următoarele activități:

Activitatea 8 – „Școală după școală” – prin care elevii au beneficiat de ore suplimentare la limba și literatura română și la matematică, câte 2h pe săptămână pentru fiecare grupă (4 grupe de română, 4 grupe de matematică și 2 grupe de nivel 0 – 1 grupă de română și 1 grupă de matematică). În anul școlar 2022-2023, activitățile remediale au început în luna februarie, iar din luna mai elevii au beneficiat și de masă caldă. În anul școlar 2023-2024, activitățile remediale au debutat în luna noiembrie, iar elevii au primit masă caldă pe tot parcursul activităților.

Activitatea 9 – „Activități extracurriculare” – au fost întocmite parteneriate cu diferite asociații (Asociația Club Sportiv „Hai la mișcare!”, Primăria Comunie Câineni, Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila”, Cabinet stomatologic – AXA Smile) , prin intermediul cărora elevii au participat la activități de ecologizare, de igienă, dar și la ateliere de pictură și fotografie. Pe lângă acestea, au fost organizate 2 excursii cu destinațiile București, în anul școlar 2022-2023, și Cluj-Napoca, în anul școlar 2023-2024.

În cadrul categoriei III – „DIGITALIZAREA PROCESULUI EDUCAȚIONAL”, Activitatea 11 au fost dotate 6 săli de clasă de nivel gimnazial cu echipamente IT, din care 1 „clasă inteligentă”.

Activitatea 13 – „Activități de predare-învățare-evaluare modernă” – cu ajutorul echipamentelor IT achiziționate, atât orele de curs normale, cât și cele remediale au fost desfășurate utilizând tehnologia actuală.